Ahad, 21 September 2014

VITAMIN E SHAKLEE

VITAMIN E SHAKLEE "VITAMIN CINTA"


Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. Ini bermakna ia diserap oleh lemak atau lipid dalam sel-sel anda. Sebab itu Vitamin E dikenali sebagai vitaminantioksidan "fat-loving".


Vitamin E Shaklee diperbuat dari:

1.                   Minyak kacang soya
2.                  Minyak biji gandum yang KAYA dengan Vitamin E
3.                  8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gama,delta)
4.                  Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang membantu tubuh kita   
            menyerap Vitamin E dengan lebih baik.
5.                  Yang terbaru, GRAPE SEED EXTRACT.

Ada beberapa cara untuk mengenal antara vitamin sintetik atau vitamin semulajadi.

Satu kajian di bawah lampu polarized dibuat. Jika cahaya dipancar pada vitamin asli, akan sentiasa membengkok ke kanan yang mana biasa kita akan jumpa vitamin asli akan tertulis 'd' (representing dextro means right)

Manakala jika cahaya yang sama dipancarkan, akan terbahagi kepada 2, ke kiri dan ke kanan jika vitamin itu adalah sintetik. Sebab itulah vitamin sintetik biasanya tertulis 'dl' (sintetik) kerana ianya separuh 'dextro' (right) dan separuh 'levo' (left). Cuba tengok vitamin E shaklee ada tertulis 'd' kan maknanya ianya asli. Credit

Kalau lihat pada gambar di atas, Vitamin E Shaklee adalah D-alfa tokoferol (semulajadi). Jika vitamin itu tertulis DL-alfa tokoferol bermakna ianya adalahsintetik.

Selain semulajadi, antara kelebihan atau keistimewaan Vitamin E Shaklee berbanding jenama lain ialah ianya mengandungi selenium.

Apa sebenarnya fungsi Selenium? Kenapa Selenium ni perlu ada dalam vitamin E?

Selenium mempunyai 3 fungsi utama iaitu:

1. Selenoprotein (Selenium + Protein)

Berikut adalah 7 perkara selenoproteins lakukan untuk tubuh anda ...
·                     Membantu dalam pengeluaran glutation.Glutation adalah penting kerana ianya merupakan pertahanan antioksida semula jadi badan anda daripada radikal bebas.
·                     Melindungi sperma dari kerosakan oksidatif (radikal bebas).
·                     Berfungsi sebagai penciptaan semula beberapa antioksida termasuk Vitamin C. Selenium terlibat dengan thioredoxin, iaitu sangat berguna untuk individu yang mempunyai masalah gatal-gatal pada kulit tanpa mengetahui punca kegatalan tersebut.
·                     Membantu dalam peraturan hormon tiroid dengan bertindak sebagai "pengantara" antara 2 hormon tiroid iaitu menukarkan hormon T4 yang tidak aktif menjadi hormon T3 yang aktif.
·                     Membantu dalam penciptaan Selenoprotein P. Selenoprotein P membantu melindungi sel-sel badan yang membentuk saluran darah, jantung dan sistem peredaran darah. Selenoprotein P berfungsi melawan radikal nitrogen iaitu sejenis radikal bebas yang menyerang sel-sel sistem peredaran darah.
·                     Berfungsi dalam penghasilan sperma (spermatogenesis)
·                     Berfungsi sebagai anti radang dan tindak balas imun.
** Get at least 55 mcg of selenium per day but no more than 400 mcg per day.

2. Antioksidan

Selenium bertindak balas dengan natural antioksidan yang terdapat dalam badan kita iaitu Gluthathione

3. Disease Prevention

Selenium memberi signal kepada Cytokines iaitu sel penggera untuk sistem immuniti bekerja

Ha....ada lagi kelebihan Vitamin E Shaklee yang anda semua perlu tahu! Vitamin E yang baru telah diformulasikan dengan "grape seed".

Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol.

Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan. Yang paling best, grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..

Melambatkan penuaan:

Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Apa lagi kelebihan ekstrak biji anggur ni?
1.                   Mengurangkan risiko kanser dan strok
2.                  Mengurangkan hipertensi (tekanan darah tinggi) dan melancarkan peredaran darah.
3.                  Mengurangkan aterosklerosis (pengerasan arteri)
4.                  Meningkatkan pembakaran kalori
5.                  Menyuburkan organ-organ dan otot, membantu mereka bekerja dengan lebih berkesan.
6.                  Meningkatkan ketahanan fizikal
"Anda perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 100mg (150 IU) sehari tapi tidak melebihi 1000mg per day (1500 IU)" - Dr Bruce Miller

Sebiji vitamin E mengandungi 400iu....semulajadi dan dilengkapi selenium. Banyak betul kelebihan vitamin E Shaklee ni. Sebab tu, ia antara produk terlaris terutamanya untuk kecantikan kulit dan masalah kesuburan.

Secara asasnya, ada beberapa panduan lain untuk mengenalpasti vitamin E yang terbaik di pasaran. Tak semestinya Shaklee...anda bebas untuk memilih jenama pilihan anda sendiri.

Antara garis panduan pemilihan Vitamin E ialah:

1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia. (Boleh rujuk pada label)

2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label.

3. Pilih Vitamin E yang ada selenium

Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan. Kriteria2 di atas dipenuhi oleh jenama Shaklee. Sebab tu, Sal pilih Shaklee. Anda bagaimana?


Berminat dengan VITAMIN E? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?
Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?
Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah




NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama



















Tiada ulasan: